وب سایت دکتر اصغر خوشنود
پشتیبانی آنلاین

یاکبد چرب به نارسایی

image

 

در کبد چرب پيشرفت آسيب کبدي به سيروز ختم مي شود ۲۶-۸ درصد افراد مبتلا به NASH در مدت ۷ سال دچار سيروز خواهند شد. خانمهاي ديابتيک با ريسک بالاتري روبرو هستند

در کبد چرب پيشرفت آسيب کبدي به سيروز ختم مي شود ۲۶-۸ درصد افراد مبتلا به NASH در مدت ۷ سال دچار سيروز خواهند شد. خانمهاي ديابتيک با ريسک بالاتري روبرو هستند. افراد مبتلا به سيروز با ريسک عوارض بيماري روبرو هستند و در نهايت نياز به پيوند کبد خواهند داشت.

افراد مبتلا به کبد چرب دچار عارضه هاي مختلفي همچون چربي خون بالا و فشار خون بالا مي شوند که در نتيجه آن ممکن است فرد مبتلا به کبد چرب، دچار عارضه هاي قلبي – عروقي گردد. همراه شدن کبد چرب و آنزيم هاي کبدي بالا (استئاتو هپاتيت ) معمولا باعث مي شود که بعد از گذشت ۸- ۱۰ سال از هر ۱۰۰ نفر، ۱۰-۱۲ نفر مبتلا به سيروز کبدي مي شوند، اما در صورتي که کبد چرب همراه با آنزيم هاي کبدي طبيعي باشد، بعد از ۱۱- ۱۰ سال تنها ۲ نفر شانس ابتلا به بيماري سيروز کبدي را خواهند داشت.

از جمله راههاي مهم انتقال سيروز کبدي را تماس از مادر به نوزاد، تماس با فرد آلوده و تزريق با سوزن آلوده يا فرآورده هاي خون آلوده را نی توان ذکر نمود.

بدليل سختي دربيماران سيروز کبدي، جريان خون طبيعي کبدشان دچار اختلال مي شود و باعث هيپرتاسيون پورتال و عوارض آن شامل: واريس مري، آسيت و ادم اندام ها مي گردد. وي همچنين افزود که در اين بيماري سلولهاي کبدي از بين مي روند و کبد دچار اختلال مي گردد. زردي( يرقان )، آنسفالوپاتي کبدي( کاهش سطح هوشياري )، کاهش سنتز، ساخت و ساز پروتئين هاي خوني و اختلالات انعقادي از مهمترين عوارض اين بيماري می باشد.شايعترين علت بيماري سيروز کبدي در کشورهاي غربي ” الکل ” و در ايران ” هپاتيت B ” مي باشد. بيماري هاي اتوايميون و هپاتيت C ، کبد چرب و مشکلات ژنتيکي را از ديگر عوامل دخيل در سيروز کبدي می باشد. لازم به ذکر است که هر بيمار سيروز الزاما نياز به پيوند کبد ندارد و تنها بيماراني که عوارض شديدي پيدا ميکنند نياز به اين درمان دارند.

نظرات (0)