وب سایت دکتر اصغر خوشنود
پشتیبانی آنلاین

آمار نگران کننده از مبتلایان کبد چرب در ایران

  • صفحه اصلی
  • آمار نگران کننده از مبتلایان کبد چرب در ایران
image

 

کبد چرب در ایران بسیاری از افراد را به خود درگیر کرده است. این موضوع وقتی نگران کننده می شود که متوجه می شویم حدود 40% از مردم ایران دچار چنین مشکلی هستند. بد نیست بدانید که بیماری کبد چرب حتی در کودکان نیز دیده می شود.

کبد چرب در ایران بسیاری از افراد را به خود درگیر کرده است. این موضوع وقتی نگران کننده می شود که متوجه می شویم حدود 40% از مردم ایران دچار چنین مشکلی هستند. بد نیست بدانید که بیماری کبد چرب حتی در کودکان نیز دیده می شود.

علی هاشمی‌ کنی، با اشاره به افزایش آمار کبدچرب در کشور گفت: سوء تغذیه و رعایت نکردن اصول تغذیه از عوامل ابتلا افراد به بیماری کبد چرب به شمار می‌آید.

 

این متخصص تغذیه با بیان اینکه کبد چرب یک بیماری خاموش در این عصر است، گفت: متأسفانه ما عادت داریم وقتی با درد مواجه می‌شویم به پزشک مراجعه می‌کنیم در حالیکه پیشگیری و جلوگیری از بیماری را اغلب مورد توجه قرار نمی‌دهیم.

 

ورزش و اصلاح الگوی مصرف عامل مهم مقابله با کبدچرب

هاشمی‌کنی ضمن اشاره به اینکه پیشگیری عامل مهم در کاهش هزینه و اتلاف زمان‌ است، توضیح داد: در صورتی که تغذیه و الگوی مصرف اصلاح شود، قطعاً بیماری کبد چرب و سندرم متابولیک که در ارتباط با هم هستند کنترل خواهد شد.

 

وی با تأکید بر اینکه در صورت پیشرفت این بیماری عوارض آن غیرقابل برگشت خواهد بود، بیان کرد: در بعضی موارد نیز با هزینه‌های چند صد میلیونی بیماری مورد درمان قرار می‌گیرد که نتیجه آن کاملاً ایده‌آل نخواهد بود.

 

سیروز کبدی از عوارض رایج کبد چرب

این متخصص تغذیه ضمن اشاره به عوارض کبد چرب گفت: یکی از عوارض رایج سیروز کبدی است و علی‌رغم اینکه این بیماران مدام در حال مصرف انواع داروها و مراقبت‌های بیمارستانی هستند باز هم به حالت اول برنمی‌گردند.

 

هاشمی‌کنی گفت: کبد ارگان حساسی است که ۶۰۰ کار دقیقی دارد که هیچ بخش دیگری از بدن قادر به انجام آن نیست و با از بین رفتن کبد علاوه بر اینکه زندگی یک فرد مختل می‌شود اطرافیان نیز دچار دردسرهای فراوان می‌شوند.

 

افزایش ابتلا به بیماری کبدچرب درسایه غفلت افراد

وی با بیان اینکه امروزه غفلت از این بیماری باعث افزایش آن در افراد شده است،افزود: حدود ۴۰ درصد اشخاص در حال حاضر به کبد چرب مبتلا هستند و این درحالی است که این بیماری همه سنین و مقاطع را دربرمی‌گیرد.

 

کبد چرب در کمین کودکان

این متخصص تغذیه توضیح داد: به طوریکه ما مشاهده می‌کنیم کسانی که به کیلینیک مراجعه می‌کنند کودکان ۱۰ تا ۱۲ سال هستند که بعد از انجام سونوگرافی مشخص می‌شود اغلب دچار این بیماری است.

 

هاشمی‌کنی، اطلاع‌رسانی را عامل مهم برای افزایش آگاهی مردم دانست و گفت: وظیفه‌ی رسانه‌ها برای اطلاع‌رسانی بسیار حائز اهمیت است.

نوجوانان مراقب کبد چرب باشند

وی به تغییر در الگوی رفتاری، کاهش تحرک بدنی و افزایش پشت میزنشینی به عنوان عوامل تشدید کننده کبد چرب اشاره کرد و پیاده‌روی، فعالیت ورزشی بویژه گروهی و انجام ورزش شنا را عامل مهم برای مقابله با این بیماری عنوان کرد.

 

این متخصص تغذیه مصرف فست‌فود، نوشابه‌ها و غذاهای صنعتی، شیرینی‌های قنادی را عوامل ایجاد کننده قطعی کبد چرب معرفی کرد و به مصرف بی‌رویه برنج در خانواده‌هایی ایرانی هشدار داد.

 

هاشمی‌کنی در پایان گفت: امروزه نان نیز به دلیل اینکه از آرد کامل تشکیل نمی‌شود، عامل مهم تشدید کننده کبد چرب به شمار می‌آید که بهتر است از نان گندم یا نان جوی کامل استفاده کنیم.

 

نظرات (0)